Aangetekend
Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Aangetekend Mailen,
net zo eenvoudig als het versturen van een e-mail

Uit onderzoek van het tv-programma Radar blijkt dat PostNL Aangetekende brieven doodleuk door de brievenbus gooit. Als verzender betaal je bijna 9 euro voor het aangetekend verzenden. Naast dit hoge tarief loop je als verzender dus het risico dat de rechter later bepaalt dat er niet voldaan wordt aan de ontvangsttheorie. Dit kan dan weer grote gevolgen hebben voor het proces. Bij een Aangetekende Mail loop je dit risico niet. Daar wordt de oorspronkelijke mail pas vrijgegeven als de ontvanger deze zelf bewust accepteert. De Rechtspraak heeft niet voor niets bevestigt dat je met Aangetekend Mailen altijd voldoet aan de ontvangsttheorie.

Het is een cliché, maar de digitalisering gaat steeds sneller. U boekt uw reis waarschijnlijk online, houdt de actualiteit en ontwikkelingen bij via één van de vele nieuwssites, heeft contact met uw collega’s via WhatsApp en Microsoft Teams, verstuurt facturen in pdf via de e-mail en doet uw bankzaken (deels) via uw smartphone. We kunnen er niet meer omheen. Het is heel gewoon geworden.

Maar bij het versturen van documenten met een belangrijkere inhoud, zijn we voorzichtiger. Waarom voelt het alsof we bij het ondertekenen van een contract of het versturen van een prolongatie- of stuitingsbrief dat digitaal ineens moeilijk en ingewikkeld is. Dat komt door de talloze normeringen, verordeningen en wettelijke regels. Uiteraard moet én wilt u ook voldoen aan alle juridische - en veiligheidsmaatregelen. Maar als dagelijkse gebruiker moet het digitaal versturen van deze documenten, zoals bijvoorbeeld een 2e aanmaning, stuitingsbrief of contract, wel gebruiksvriendelijk zijn.

Gelukkig hoeft dit niet ingewikkeld te zijn. De Europese Commissie en lokale beleidsmakers hebben hier duidelijke verordeningen en regelingen voor opgesteld. Uiteraard moeten providers van dit soort oplossingen gecertificeerd zijn en voldoen aan de hoogste normen.

Ontdek tijdens het webinar hoe makkelijk het is om digitaal, beveiligd en rechtsgeldig documenten te versturen.

Presentatie door
Philip Voogt

Duur
1 uur

​​​​​​​Heb je een drukke agenda en komt een van de data niet uit? Schrijf je alsnog in en we sturen je achteraf de presentatie en de link naar de replay.

Deel dit webinar